Barion Pixel

Mini Phalaenopsis egyedi mintás bögrében

7990 Ft

Az orchideát egy héten egyszer öntözzük és soha ne álljon alatta víz! Érdemes eső vagy ásványvizet használni a locsoláshoz. Rendszeresen nagyjából kéthetente egyszer tápoldatozzuk, speciális orchidea tápoldattal. Világos, meleg, de tűző naptól mentes helyen neveljük orchideánkat, általában a szórt fény is bőven elég a növény számára.

Dobd fel mini orchideádat egy menő bögre kaspóval, máris készen van a tökéletes ajándék!

Magasság: 15 cm

Kedvencekhez adás

Orchidea gondozása:

A növényt egy héten egyszer öntözzük és soha ne álljon alatta víz! Érdemes eső vagy ásványvizet használni a locsoláshoz. Rendszeresen nagyjából kéthetente egyszer tápoldatozzuk, speciális orchidea tápoldattal. Világos, meleg, de tűző naptól mentes helyen neveljük orchideánkat, általában a szórt fény is bőven elég a növény számára. Két-háromévente egyszer ültessük át, speciális orchidea közegbe. A lepkeorchidea egy kicsit több törődést kíván, mint egy más szobanövény, de érdemes vele próbálkozni, mert a növény akár 4-5 hónapon keresztül is virágzik.

Tippek, fortélyok:

Vízhiány:
Az első jel, amit legkönnyebben észrevehetünk, amikor a levelek lógnak. Ennek jó esetben csak az az oka, hogy késik az öntözés. Ilyenkor a gyökérzet egészséges, viszont az ültető közeg természetesen-száraz. Nincs más dolgunk, mint öntözni, és amíg rendbe jön, párás helyre tenni a növényt. Hiányában a célnak megteszi egy nejlonzacskó, amibe lecsöpögés után belehúzzuk a cserepet. A száját kössük be, legfeljebb a virágszár maradjon szabadon, majd 3-10 nap múlva a Phalaenopsis újra a régi.

Túlöntözés:
A lankadt levél lehet túlöntözés következménye. Ekkor a gyökerek megpuhultak és sárgásak. A túlöntözött orchideát legjobb, ha óvatosan kivesszük a cserepéből. Ezt követően megvizsgáljuk, hogy a teljes gyökérzet elhalt-e vagy sem és eltávolítjuk az elpusztult részeket. Visszaültethetjük feketefenyő kéreg-zúzalékba vagy az eredeti közegébe. A virágokat vágjuk le. A nyirkos közeget csak akkor öntözzük újra, ha elkezd kiszáradni. Ilyen esetben feltétlenül zacskózzunk. Meleg, világos helyen, fejlettségi állapottól, fejlődési fázistól függően 1-6 hónap alatt regenerálódik a tő. Teljes gyökérpusztuláskor sajnos kis esély van a sikerre.

Jó tanács!

Érdemes egy kéz meleg vízzel teli kisvödörbe lenyomni a növény cserepét, így a teljes ültető közeg néhány másodperc alatt nedves lesz, és a felesleges víz kicsöpög, ezáltal elkerülhető a túl-, és az alul-locsolás.

A választható bögre vidám, színes belsejű kerámia bögre, 3 dl-es űrtartalmú. A nyomtatott felület kb.: 20 cm x 8.50 cm. A bögréket nem szabad mosogatógépben elmosni, így megőrizve a minta és a termék hosszú ideig tartó eredeti minőségét.

 

Bögre

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Méret

Szín

,

Bevásárlókosár
Scroll to Top